Wijnkast op maat? Cavepromotor

Wijnkast op maat

Hebt u nog nooit van een wijnkast gehoord, maar interesseert het u te weten wat dit object inhoudt? Dan is dit een artikel op maat.

Een wijnkast of ook wel wijnkoelkast genaamd, laat toe uw favoriete wijnen in optimale omstandigheden te bewaren. Op die manier kan u lekker genieten van uw beste wijnen.

 

Zoals reeds vermeld staat zo een klimaatkast in voor de optimale bewaring van wijn. Hoe gebeurt dit dan precies? In deze klimaatkast kan men de optimale serveertemperatuur van de wijnen ingeven, waardoor ze op de best mogelijke temperatuur gestockeerd worden. Ook wordt het zonlicht tegengehouden aan de hand van een UV-filter. Verder zijn dergelijke kasten trillingvrij, wat ervoor zorgt dat de wijnen rustig kunnen rijpen en op smaak kunnen komen. Ten slotte garandeert een goede luchtcirculatie binnenin de kast een vrij tot zeer goede luchtkwaliteit.

 

Er zijn heel wat verschillende soorten wijnkasten beschikbaar op de markt. Zo is er een verschil tussen wijnkasten met één of met meerdere temperatuurzones. In geval van één temperatuurzone worden alle wijnen op dezelfde temperatuur bewaard. Wanneer er sprake is van meerdere temperatuurzones, kunnen verschillende wijnen op verschillende temperaturen bewaard worden. Dit is nuttig als je zowel rode als witte wijn wil bewaren, aangezien deze niet dezelfde optimale serveertemperatuur hebben of om wijnen met verschillende drinktemperaturen in het algemeen te bewaren.

Ook is er een verschil in beschikbare wijnkasten wat betreft de omvang. Zo bestaan er erg grote modellen maar ook vrij eenvoudige, kleine modellen. Dit betreft voornamelijk het aantal flessen die in de wijnkoelkast opgeborgen kunnen worden. Op de markt zijn er modellen beschikbaar waarin je zes flessen kan bewaren, maar er zijn ook modellen die tot zo’n tweehonderd flessen kunnen bewaren.

 

Naargelang de grootte en het aantal temperatuurzones, verschilt natuurlijk de prijs. Voor een wijnkast met plaats voor zes flessen en met één temperatuurzone betaal je minimaal rond de €100. Als je op zoek bent naar grote luxueuze modellen met veel plek voor wijnflessen, moet je al snel enkele duizenden euro’s neertellen.

 

Het is zo dat verschillende doelgroepen een verschillende wijnkast vereisen. Ze hebben echter allemaal nood aan een wijnkast op maat. Zo kan een fervente wijnliefhebber thuis een kleine wijnkast laten installeren, met plek voor om en bij de 10 flessen en bijvoorbeeld één temperatuurzone. Op deze manier is zijn wijn steeds op temperatuur wanneer hij bij het eten een glaasje wenst te drinken of wanneer er bezoek verwacht wordt.

Dit product zorgt ervoor dat de wijnliefhebber zijn witte wijn niet meer in de koelkast, wat te koud is, zal bewaren. Ook zal de rode wijn niet meer op kamertemperatuur, wat te warm is, bewaard worden. De wijnliefhebber heeft nu een product voorhanden waarmee hij zijn lievelingswijnen steeds op de best mogelijke manier kan stockeren.

 

Natuurlijk worden wijnkasten niet enkel thuis gebruikt door wijnliefhebbers. Dit product kan heel interessant zijn voor restaurants met een uitgebreide of minder uitgebreide wijnkaart. In dergelijk geval zal een grotere wijnkast gepast zijn met een bepaald aantal temperatuurzones afhankelijk van het aantal verschillende wijnen die bewaard moeten worden en hun verscheidene optimale serveertemperaturen.

Des te meer schaffen professionele restaurants dit product aan en worden hun dure wijnen niet langer in de kelder bewaard.

 

Ten slotte zou dit natuurlijk ook nuttig zijn voor de wijnwinkels zelf, zodat hun wijnen rustig en optimaal kunnen rijpen vooraleer de klant de wijn komt kopen. Deze zullen ook eerder opteren voor grotere wijnkasten met verscheidene temperatuurzones.

 

Ben jij een wijnliefhebber? Ben jij de eigenaar van een restaurant? Ben jij een wijnleverancier? Heb je nog geen wijnkast aangeschaft? Dan is het zeker aangeraden om bij een gespecialiseerde zaak in de buurt eens langs te gaan en eens met de verkoper te praten over de wijnkast die het best bij jouw behoeften past.