Smallbizz Websites
Image default
Business / Food and Related Products

Wijn in de wereld

Als we kijken naar wijnen zien we dat er een tal aan verschillende soorten zijn. Niet gek ook natuurlijk als er veel verschillende wijnliefhebbers zijn en ook vele wijn makers. Elke wijn heeft zo zijn eigen eigenschappen en hierdoor heeft elke wijn een andere smaak.

Wijn gaat de wereldrond

Je kan eigenlijk wel stellen dat wijn erg geliefd over de gehele wereld. Naast dat het gewoonweg door veel mensen geliefd is, is wijn ook een product wat door veel mensen wordt geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat er een tal aan verschillende soorten zijn en ook ieders met hun eigen kenmerken. Zoals iedereen eigenlijk wel weet wordt wijn van druiven gemaakt. Hier gaat een geheel proces aan vooraf. Doordat er verschillende druivensoorten zijn is het ook mogelijk om verschillende soorten wijn te produceren. Toch wordt er in de meeste gevallen onderscheidt gemaakt tussen twee specifieke soorten. Wit en rood. Naast dat je witte en rode wijnen hebt zijn er nog veel meer wijnsoorten. Als we kijken naar andere landen zien we dat er Spaanse wijnen, Italiaanse wijnen en nog vele andere wijnen zijn. Als wijnliefhebber is de kans groot dat je een voorkeur hebt voor een specifieke soort wijn. Dit kan heel breed zijn, zoals rood of wit of het is erg specifiek en zal een bepaalde type wijn zijn uit een bepaald jaar.

Torenhoge prijzen

Je zal er wellicht versteld van staan, maar sommige wijnen gaan voor torenhoge prijzen weg. Nee, dit zal hoogstwaarschijnlijk niet de huiswijn die bij jou in de kast staat zijn. Nee, in de meeste gevallen zijn dit exclusieve wijnen of wijnen waarvan er erg weinig in omloop zijn. Dit zijn meestal ouderen wijnen, die niet meer gemaakt worden. Wanneer je opzoek bent naar een van deze wijnen is de kans groot dat je deze tegenkomt op een veilig waar ze worden aangeboden. Deze wijnen worden in de meeste gevallen opgekocht door verzamelaars of liefhebbers van wijn.  Mocht het zo zijn dat jij toevallig nog een stoffige oude fles in de kast hebt staan? Gooi deze niet meteen weg! De kans is groot dat deze wellicht nog wat waard is.

https://www.grandcruwijnen.nl/