Smallbizz Websites
Image default
Business / Food and Related Products

Insteekthermometer

Een insteekthermometer is tegenwoordig in de voedingsmiddelenindustrie een uiterste noodzaak. Volgens de richtlijnen van HACCP en uw specifieke hygiënecode moet u beschikken over een sluitende registratie. In de hygiënecode staan de richtlijnen beschreven voor het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van maaltijden. U bent verplicht het gehele proces te meten en te registeren. Met de sluitende registratie kunt u aantonen dat uw product veilig zijn. En veilig voor consumptie.

Met de insteekthermometer kunt u snelle en nauwkeurige insteekmetingen uitvoeren. De handzame insteekthermometers van Ebro zijn ideaal voor gebruik tijdens transport, goederenopslag en bij ingangscontroles. De inklapbare voeler zorgt er voor dat het meetinstrument onbeschadigd blijft en dat u deze veilig kunt opbergen.

De insteekthermometer wordt vooral ingezet in hotels, restaurants, cateringservice, zorginstellen, grootkeukens en fastfoodsector. Alle insteekthermometers van Ebro voldoen aan de richtlijnen van HACCP. Door de meetinstrumenten jaarlijks te controleren en te kalibreren blijven deze ook conform HACCP.

Kruisbesmetting met de insteekthermometer

Om te voorkomen dat de hygiëne in gevaar komt is het noodzakelijk om kruisbesmetting met de insteekthermometer te voorkomen. Vaak worden de insteekthermometers voor meerdere doeleinden gebruikt en komen ze in aanraking met verschillende producten. Om de hygiëne te kunnen blijven garanderen is het een vereiste om de insteekvoelers te reinigen met de zogenaamde voelerreinigingsdoekjes. De speciaal ontwikkelde doekjes zorgen er voor dat kruisbesmetting wordt voorkomen. Voor optimaal behoudt van uw product tijdens het meten in een koelcel adviseren wij gebruik te maken van een alcoholflesje met doorsteekdop.

Kalibratie insteekthermometer

De kalibratie van de insteekthermometer kan uitgevoerd worden op twee kalibratiepunten, namelijk 0°C en 100°C. Onze kalibratieservice voeren de kalibratie uit in stabiele thermostaatbaden voor twee kalibratiepunten: 0°C en 120°C. Bij -20°C voeren we een controlemeting uit. De afwijking die de insteekthermometer mag hebben is type gebonden. Voor de insteekthermometer van Ebro is dit meestal maximaal 0,3°C. De nauwkeurigheid van de referentiethermometer, waarvan de kalibratie herleidbaar is, is ± 0,03°C.

Wanneer u zeker wilt weten of de thermometer de jusite temperatuur aangeeft dan kunt u de thermometer beter laten kalibreren door een externe partij die hierin gespecialiseerd zijn. Door de kalibratiecertificaat die daarmee wordt uitgegeven kunt u aantonen dat u conform de HACCP richtlijnen werkt. 

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx