Smallbizz Websites
Image default
Business / Food and Related Products

HACCP

Bent u HACCP zeker? Maar u wilt het proces van registreren en documenteren vereenvoudigen binnen uw bedrijf? Dan kunt u uw temperatuurregistraties ook automatiseren. Er zijn diverse meetinstrumenten die dit mogelijk maken. Het automatiseren van de temperatuurregistratie scheelt ook een hoop tijd en geld. Tijd die door bijvoorbeeld koks liever geïnvesteerd wordt in het kook in plaats van het registreren.

Ook voor het managementteam is het automatiseren van temperatuurregistraties wenselijk. In plaats van achteraf, is het temperatuurverloop direct in te zien. Daardoor kan er direct ingegrepen worden zodra er bijvoorbeeld storingen op treden. De meetinstrumenten zorgen voor een sluitende registratie. Uw hygiënecode die aanwezig is op het bedrijf is in orde en daarmee voldoet u aan de richtlijnen van HACCP.

HACCP thermometer

Met de HACCP thermometer kunt u de handmatige registraties uitvoeren. De HACCP thermometer voldoet aan de richtlijnen en de nauwkeurige metingen dragen bij aan de voedselveiligheid. De meetresultaten worden tot op één cijfer achter de komma weergegeven en hebben een hoge mate van nauwkeurigheid. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor de Ebro TFX410 thermometer heeft u een nauwkeurigheid van ± 0,3°C. Daardoor is de kerntemperatuur correct te bepalen en daarmee de gaarheid van het product. Vooral onder de professionals is dit instrument zeer geliefd. Dit komt omdat de HACCP thermometer ook gedurende veeleisende omstandigheden juiste meetresultaten blijft weergeven. 

In de richtlijnen van HACCP staat overigens dat de thermometer jaarlijks gekalibreerd moet worden. De kalibratie zorgt er voor dat het instrument juist blijft meten. Onjuiste metingen kunnen leiden tot niet de juiste garing van de producten. Dit kan de veiligheid voor de consument in het geding brengen. Door de HACCP thermometer jaarlijks te laten kalibreren toont u aan dat u veilig met uw product om gaat en kunt u voedselveiligheid garanderen.

HACCP temperatuurregistratie

Wilt u uw temperatuur registratie vereenvoudigen? En wilt u direct inzicht hebben in de meetresultaten? Dan kunt u kiezen voor een online temperatuurregistratie systeem die voldoet aan de richtlijnen van HACCP. Met TempCube en TempWeb kunt u uw metingen automatiseren. De meetresultaten worden direct in de cloud opgeslagen en zijn via een portaal in te zien. U kunt de grenswaarden vooraf instellen. Wanneer de grenswaarden worden overschreden krijgt u een alarm per sms of per email. U kunt zelf kiezen welke personen het alarm dienen te ontvangen. Het voordeel is dat u direct kunt reageren op bijvoorbeeld storingen. De meetsystemen zorgen voor een sluitende registratie en voldoen aan de richtlijnen van o.a. HACCP.

U heeft met deze systemen volledige controle over diverse grootheden binnen uw bedrijf. U bespaart enorm aan tijd en geld. Bovendien kunt u alles online monitoren. De registraties worden erg makkelijk gemaakt doordat op elk gewenst moment een rapportage uitgedraaid kan worden. Komt er een controle? Dan draait u heel eenvoudig uw rapportage uit vanuit het online portaal. U bent HACCP zeker!

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/HACCP.aspx