Een wijnklimaatkast koop je bij een expert

Een wijnklimaatkast daar kan een wijnliefhebber veel geld aan uitgeven. Uiteindelijk is het de wijn die de grootste waarde heeft en die moet wel onder top omstandigheden worden bewaard. Vrouwen zowel als mannen beseffen het belang van de wijnkast. Er wordt niet alleen gekoeld, maar vooral de lucht wordt gezuiverd en de luchtvochtigheidsgraad kan omhoog worden gebracht. Dit is zeer belangrijk als het gaat om flessen met een kurkafsluiting. Het zijn de kurken die bij een te lage luchtvochtigheidsgraad gaan krimpen. Wanneer een kurk krimpt ontstaat er ruimte tussen de hals van de fles en de kurk. Hierdoor is het mogelijk voor lucht en bacteriën om de fles binnen te dringen. Met als gevolg dat de wijn kapot gaat. En u jaren aan een stuk de wijn maar bewaren om ooit te gaan opdrinken. Het is zeer uitzonderlijk dat je een wijnkast vindt waar je de luchtvochtigheidsgraad direct kunt aflezen. Echte wijnspecialisten zoals bij Cavepromotor zullen altijd een digitale hygrometer meeleveren met de wijnkast. De reden hiervoor is dat deze geen afwijking heeft. Een analoge hygrometer moet regelmatig worden gekalibreerd en dat heeft als nadeel dat er een verkeerde waarde aangegeven kan worden. Zo zou u kunnen denken dat u safe zit, maar door de verkeerde informatie gaan uw wijnen toch langzaam maar zeker kapot.

Door zorg te dragen voor uw wijnen heeft u er meer plezier van en zeker als uw bewaarwijnen heeft levert een goed geconditioneerde wijn meer op bij een eventuele veilingverkoop. Nu is het ook zo dat wijnen zeer gevoelig zijn aan trillingen. Dit iets wat vaak wordt onderschat waardoor wijnen die onder minuscule trillingen onderhevig zijn te snel gaan ouderen. Het gevolg is dat de wijn te snel op dronk geraakt of helemaal nooit zijn hoogtepunt gaat bereiken. Door de wijnklimaatkast te plaatsen op Vibration Reduction Blocks worden de omgevingstrillingen, die wij als mens vaak niet voelen, gereduceerd waardoor de wijn in alle rust kan rijpen.

 

Wijnklimaatkasten heb je in diverse soorten en maten, maar de meeste mensen spreken over een wijnkoelkast terwijl die vooral niet moet hebben. Alleen koelen is namelijk onvoldoende als uw wijnen u lief zijn. Koelen kun je ook met een gewone koelkast, maar een wijnklimaatkast doet meer dan alleen maar koelen. Namelijk de luchtvochtigheidsgraad beheersen, bijverwarmen als het te koud wordt. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat een wijnklimaatkast net als een gewone koelkast niet meer functioneert als de temperatuur zakt onder de 10 graden. Een diepvrieskist blijft werken, maar koelapparatuur stopt. Dit heeft als nadeel wanneer je een wijnkast hebt die werkt volgens het koudevalprincipe, dat de luchtvochtigheidsgraad wordt verstoord.

 

Bij wijnklimaatkasten geldt ook dat goedkoop duurkoop wordt. Je kunt wel besparen op de aanschafprijs, maar een wijnklimaatkast draait 24 uur per dag, dus het prijsverschil betaal je terug in het stroomverbruik. Dit laat zich vooral voelen op de lange termijn. Dan hebben we het nog niet over het aantal wijnen wat toch kapot is gegaan. Door je wijnklimaatkast te bestellen bij een organisatie zoals Cavepromotor weet je zeker dat je met specialisten te maken hebt. Vaak is het zo dat mensen voor hun toepassen een verkeerd type in gedachten hebben. Een gesprek met een expert kan verhelderend zijn. Dit houdt niet in dat je altijd met een dure kast komt zitten. In tegendeel, het is vaak zo dat mensen een te zwaar model kiezen voor hetgeen zij in de praktijk willen doen.

 

Een echte wijnklimaatkastspecialist moet in staat zijn om de vraag te relateren aan wijn. Dit maakt het zo lastig als je een wijnkast gaat kopen bij bedrijven als Mediamarkt. Daar kan iedereen voorlezen uit de folder, maar om met een gesprek aan te gaan over de optimale bewaar- of serveertemperaturen is al heel wild. Daarom gaat men liever aan de veilige kant zitten qua advies en verwijst men door naar Cavepromotor.