Smallbizz Websites
Image default
Business / Food and Related Products

BIO disposables

 

Je ziet steeds vaker dat disposables ‘BIO’ zijn. De consument associeert hiermee dat de disposables biologische gemaakt zijn, maar wat houdt BIO nou echt in? In dit artikel vertellen wij uitgebreid wat BIO inhoud en wat het verschil is met normale disposables.

Wat zijn BIO disposables?

De belangrijkste eigenschap van BIO disposables is dat deze volledig afbreekbaar is. Waar plastic of kartonnen disposables (deels) niet afbreekbaar zijn, breken BIO disposables zichzelf volledig af. Dit is uiteraard goed voor het milieu en het zorgt dat uw disposables niet jaren lang rond blijven zwerven op de aarde. Biologische afbreekbaar wil zeggen dat de natuur de disposables zelf afbreekt en deze door de natuur dus weer wordt hergebruikt.

Verschil met normale disposables

Bio disposables worden gemaakt van duurzame materialen die volledig composteerbaar zijn. Zo draagt u, als gebruiker van BIO disposables, bij aan een beter milieu. Het verschil is simpel: normale disposables zijn niet van duurzame materialen gemaakt en zijn dus ook niet compsteerbaar. Om deze reden zijn plastic (normale) disposables slecht voor het milieu. Qua kwaliteit en prijs zit er weinig verschil tussen ”normale” disposables en BIO disposables.

Wat voor bio disposables zijn er?

Je ziet BIO disposables steeds vaker. Wanneer je op een foodtruck fesival bent geweest, heb je je eten ongetwijfeld een keer in een BIO disposable geserveerd gekregen. Tegenwoordig zijn bijna alle disposables in BIO variant te verkrijgen. Hieronder vindt u meest verkochte BIO disposables:

  • Borden

  • Bestek

  • Vuilniszakken

  • (koffie) Bekers (PLA & Papier)

Op zoek naar duurzame koffiebekers? Voor een uitgebreid assortiment aan verschillende duurzame koffiebekers kijkt u op koffiebekerbestellen.nl. Op onze website vindt u zowel plastic- als kartonnen koffiebekers. De laatst genoemde kunt u bij ons laten bedrukken tegen een lage prijs. Kijk op onze site voor de mogelijkheden.